Източник Фокус, снимка pixabayПретоплените картофи и ориз могат да съдържат канцерогенни

...
Източник Фокус, снимка pixabayПретоплените картофи и ориз могат да съдържат канцерогенни
Коментари Харесай

Претоплените ориз и картофи са много опасни, алармира специалист

Източник Фокус, снимка pixabay

Претоплените картофи и ориз могат да съдържат канцерогенни субстанции, водещи до ракови болести. Това съобщи доцент Дарина Найденова, диетолог във Варна, представен от " Фокус ". 

По думите й, на тип безобидния табиет да използваме микровълновата печка може да докара до неподходящи последствия.

„ Ориза и картофите са склонни, както и месото апропо, при претопляне или дълготрайно загряване, да се образуват едни рискови субстанции в тях. 

Това са по този начин наречените канцерогени. Те могат да предизвикат, изключително при съществуване на други рискови фактори, някои ракови болести. Така, че не е безобидно да се претопля нито едното, нито другото неведнъж “, заяви доцент Дарина Найденова.

Тя изясни, че хората са склонни да подготвят огромно количество храна. Това оказва помощ в забързаното всекидневие на хората, които имат претрупан график и не могат готвят всеки ден. Затова тя предложи на хората да претоплят единствено порцията, която ще употребяват на едно хранене.

„ Ако мога да дам съвет той е, че в тези студени дни може малко по-дълго да се съхранява храната, само че това значи, да си затопляме единствено това, което ще изядем на едно хранене, а другата да си остава студена на открито или в хладилника “, сподели още тя.

По думите на доцент Дарина Найденова, актуалните хора не страдат от липса на калории, а от липса на витамини заради еднотипното хранене.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР